Muuta Nurmijärvelle, Suomen paraatipaikalle

Missä on Nurmijärvi? Suomen suurin maalaiskunta sijaitsee luonnon rauhassa keskeisellä paikalla. Meille hurautat autolla puolessa tunnissa Helsingin keskustasta ja 25 minuutissa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lande löytyy Tampereen moottoritien sekä Hanko-Hyvinkää-tien varrelta.

Ja pääsee tänne bussillakin. Kehitämme jatkuvasti joukkoliikennettä, ja moni pääkaupunkiseutulainen käy täällä töissä – tai toisin päin. Yhteydet ovat jo nyt hyvät, ja tarvittaessa lisäämme linjoja ja reittejä joustavasti.

Tunnetko Nurmijärven?

Nurmijärvi on vireä kasvukunta, saavutettavissa parhaimmillaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kolme neljäsosaa Nurmijärven asukkaista asuu taajamissa.

Nurmijärven kunnan väkiluku on yli 44 000 asukasta ja olemme asukasluvultamme Suomen suurin kunta. Kaikista kunnista ja kaupungeista sijaluku on 26.

Kunnan yleisilme on rauhaisan luonnonläheinen ja pientalovaltainen omaleimaisine kyläkeskuksineen. Suurimmat taajamat ovat Klaukkala, Kirkonkylä ja Rajamäki. Ikärakenne on nuorekas ja kunnan ovatkin valinneet asuinpaikakseen monet lapsiperheet. Noin neljännes asukkaista on alle 15-vuotiaita. Tutkimusten mukaan kuntalaiset arvostavat Nurmijärven turvallista elämää.