Nurmijärvi

Nurmijärvi on vireä kasvukunta, saavutettavissa parhaimmillaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kolme neljäsosaa Nurmijärven asukkaista asuu taajamissa.

Nurmijärven kunnan väkiluku on yli 44 000 asukasta ja olemme asukasluvultamme Suomen suurin kunta.  Kaikista kunnista ja kaupungeista sijaluku on 26.

Kunnan yleisilme on rauhaisan luonnonläheinen ja pientalovaltainen omaleimaisine kyläkeskuksineen. Suurimmat taajamat ovat Klaukkala, kirkonkylä ja Rajamäki. Ikärakenne on nuorekas ja kunnan ovatkin valinneet asuinpaikakseen monet lapsiperheet. Noin neljännes asukkaista on alle 15-vuotiaita. Tutkimusten mukaan kuntalaiset arvostavat erityisesti  Nurmijärven turvallista elämää.

Nurmijärven taajamat

Kirkonkylä

Kirkonkylä on pienten suurten riimittelijöiden kotiseutua. Samalla se on Nurmijärven vanha päätaajama sekä nykyinen hallinnollinen keskus. Kirkonkylässä korostuvat kerroksellisuus ja juurevuus. Pitkä historia näkyy ympäristössä ja tuntuu asukkaissa.

Päivittäispalveluiden lisäksi Kirkonkylä tarjoaa asukkailleen myös hengen ja ruumiin ravintoa. Taajaman kokoon nähden monipuolinen kulttuuri- ja lounastarjonta tuo vastapainoa arkeen. Idyllinen ja historiallisesti arvokas kirkonmäki houkuttelee kävelemään ja viipyilemään.

Katso video

Pääkirjasto tarjoaa monipuolisia ja omaperäisiä tapahtumia ja näyttelyitä kuntalaisten iloksi. Lukupiirien, luentojen, näyttelyjen, kirjailijavierailujen ja K60-kulttuuriklubin lisäksi kirjastossa yökyläilevät asukkaiden pehmolelut. Nostalgisessa 50-luvun elokuvateatterissa pyörivät kiinnostavimmat uutuudet nykyaikaisella esitystekniikalla. Kesäisen kirkonmäen museokahvilan vierailun voi päättää lepakkoretkeen samaisen kahvilan vintillä. Lounaspaikkoja löytyy viikon jokaiselle päivälle. Vastapainoa kulttuurille tarjoavat monipuoliset ja vehreät ulkoilumahdollisuudet hoidetuista reiteistä ja hiihtoladuista frisbeegolfrataan. Ja parasta on se, että kaikki tämä pysyy ryhdikkäästi raameissaan ihmisen kokoisessa mittakaavassa.

Katso video

Klaukkala

Klaukkala on yksi Nurmijärven nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä taajamista, jossa kaupunkikuva urbanisoituu samalla kun alpakat laiduntavat vain kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan päässä Citymarketista. Lähes 18 000 asukkaan Klaukkalan ilmettä hallitsevat keskustassa kerrostalot, liikerakennukset sekä keskellä taajamaa kohoava Vaskomäki. Lisäksi maamerkkinä toimii puhuttelevaksi piirretty moderni Klaukkalan kirkko. Klaukkalan keskusta-alueelta löytyy vuonna 2017 valmistunut taiteen ja kulttuurin harrastamiselle omistettu monitoimitalo Monikko. Vuonna 2022 Klaukkalan keskustaan avattiin pääkaupunkiseudun suurin S-Market.

Keskusta-alueen ympäriltä löytyy laajoja lapsiperheiden suosimia pientaloalueita. Uusia asuinalueita on kaavoitettu ja ollaan myös kaavoittamassa. Keskusta-alueeseen kytkeytyvästä Vanha-Klaukan alueesta rakentuu noin kahden tuhannen asukkaan luonnonläheinen asuinalue.

Klaukkalassa on imua ja tulijoita on enemmän kuin lähtijöitä. Kasvavan väkimäärän kulkua helpottamaan rakennettiin uusi Klaukkalan keskustaajaman kiertävä yhteys – Klaukkala Kehätie. Kehätien rakentaminen aloitettiin helmikuussa 2019 ja tie avattiin käyttöön syksyllä 2021.

Harrastusmahdollisuudet ovat Klaukkalassa erinomaiset.  Klaukkalan kampusalueella pääsee nauttimaan arvostettujen Nurmijärven opistonJukolan musiikkikoulunNurmijärven kuvataidekoulunNurmijärven tanssiopiston sekä Nurmijärven musiikkiopiston palveluista. Myös urheilumahdollisuudet ovat monipuoliset, sillä Klaukkalasta löytyvät kahden kaukalon jäähalli, tennishalli tennis-, squash- ja sulkapallokenttineen sekä pingispöytineen, jalkapallohalli, lämmitettävä tekonurmi, hevostalleja, yleisurheilukenttä nurmikenttineen, kolme ulkotenniskenttää massa-alustalla, skeittipuisto, lähiliikuntapaikka kuntoilulaitteineen, kaksi liikuntasalia, ulkojääkaukalo sekä Arkadia Halli, jossa SB-Pron salibandyliigajoukkue pelaa kotiottelunsa. Vuonna 2019 avattiin myös 348 askelman kuntoportaat Klaukkalan Tornimäkeen.

Klaukkalassa sijaitsee myös Isosuon 148 hehtaarin Natura-alue. Keidassuolla kelpaa retkeillä pitkospuita pitkin ja eheytyä.

Rajamäki

Rajamäki on funkkisystävien aarreaitta. Rajamäen valtteina ovat arkkitehti Erkki Huttusen 1930-luvulla suunnittelemat alkoholitehtaan tehdasrakennukset, puistomaisessa ympäristössä sijaitsevat asuinrakennukset sekä kirkko, jotka kaikki kuuluvat suomalaisen modernin arkkitehtuurin merkkiteosvalikoimaan. Myös keskustassa sijaitsevan vuoden 2018 vesiliikuntapaikaksikin palkitun Rajamäen uimahallin uudistus toteutettiin funkkishengessä.

Rajamäellä kaikki on lähellä. Mittakaava on kompakti mutta väljä. Keskustassa parin sadan metrin säteellä löytyvät koulut, päivittäistavarakaupat, julkiset yhteydet niin Helsinkiin kuin Hyvinkäälle, apteekki, uimahalli, kirjasto, liikuntapuisto, kahvilat ja lounaspaikat. Lisäksi asukkaiden arkea entisestään sujuvoittava liikekeskus Lähde avattiin Rajamäen keskustaan Kylänpään alueelle vuonna 2018.

Katso video

Myös Rajamäen uudiskohteet on saatu sovitettua ihmisen kokoiseen mittakaavaan. Esimerkiksi uusi lapsiperheiden suosima Uudenniityn omakotitaloalue sijaitsee metsämaisemissa vain vajaan kahden kilometrin päässä keskustan palveluista. Lisäksi liikekeskus Lähteen kainaloon nousee uusi pientalovaltainen Kylänpään asuinalue yli tuhannelle asukkaalle. Yleisprofiililtaan Rajamäki on pientalovaltainen, mutta mahtuu joukkoon myös kaupunkimaisempaakin rakentamista.

Rajamäellä luonto on läsnä kaikkialla. Kangasmaisemissa kiertää yhteensä yli kolmekymmentä kilometriä kunnan ylläpitämiä ulkoilureittejä ja valaistuja hiihtolatuja. Lisäksi reilun kymmenen minuutin pyöräilymatkan päässä keskustasta sijaitsee valtakunnanmediassakin mainetta niittänyt kirkasvetinen Sääksjärvi rivieramaisine uimarantoineen.

Vuoden 2018 Kuntapalvelut -tutkimus paljastaa, että Rajamäellä asuvat Nurmijärven tyytyväisimmät asukkaat. ”Rajamäki on hyvä paikka asua, mutta ei siitä kaikille tarvitse kertoa”. Lähteen ja rautatien Rajamäki –mobiilioppaasta poimitussa lauseessa taitaa olla perää.

Kylät

Nurmijärveltä löytyy kappaleita kauneinta Suomea aivan pääkaupunkiseudun naapurista. Kunnan jokaisella kylällä on omat valttinsa: Perttulassa vapaana virtaava Kuhakoski, Palojoelta löytyvät Aleksis Kiven synnyinkoti ja Taaborinvuoren museoalue, Lepsämän postikorttimaiset jokilaaksomaisemat, Nukarinkosken sadunomainen ympäristö Nukarissa, upeat kangasmetsät sekä kirkasvetinen Sääksjärvi Kiljavalla, Valkjärven koululta avautuva maisema, Metsäkylän maalaismaisemassa laiduntavat lehmät, Röykässä rehevässä lehtometsässä piileksivä jugendlinnamainen entinen sairaala, Seitsemästä veljeksestä tuttu Raalan (Viertolan) kartanomiljöö sekä maakunnallisesti arvokkaat kulttuurimaisemat Perttulan ja Uotilan pelloilla.

Maalaismaisemien lisäksi kylille ominaista on niiden aktiiviset ja uudet asukkaat tervetulleiksi toivottavat kyläyhteisöt. Samanhenkisten ihmisten seura saa olon kotoisaksi. Tutustu Nurmijärven kyliin kunnan kotisivuilla!

Ota yhteyttä Nurmijärven kiinteistövälittäjiin

Jari Selenius

kiinteistövälittäjä, LKV, Ins. IK
050 482 1769
OP Koti Uusimaa Oy LKV

Nina Uusitalo

kiinteistövälittäjä, LKV
040 661 0582
OP Koti Uusimaa Oy LKV

Tarjaliisa Saviharju

Kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV
044 988 2657
Saviharju & Kääriäinen Oy LKV

Marika Kääriäinen

Kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV
044 988 2667
Saviharju & Kääriäinen Oy LKV

Timo Hongisto

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV
0400 465 741
Sp-Koti Nurmijärvi

Marja Niskanen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV
045 648 3521
Sp-Koti Nurmijärvi

Johan Dahlman

Kiinteistönvälittäjä, LKV
050 337 0110
Habita Klaukkala

Petri Vuokila

Kiinteistönvälittäjä, LKV
040 839 9773
Habita Klaukkala

Timo Ojamäki

Kaupanvahvistaja, LKV
040 840 4858
Kiinteistömaailma

Laura Saartoala

Kiinteistövälittäjä, LKV
040 703 5600
Kiinteistömaailma

Tarja Illikainen

Kiinteistönvälittäjä, LKV
040 560 2002
FlowLKV

Merja Rönkkö

Kiinteistönvälittäjä, LKV
045 787 484 21
FlowLKV

Anette Koskinen

Ylempi kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV, kaupanvahvistaja
045 275 1171
Anette K. LKV Oy