Nurmijärven kunnan toimintaperiaatteet

Nurmijärven tekemisen tapa ja henki – eli ns. ”talon tavat” määritellään toimintaperiaatteissamme. Ne näkyvät kulttuurissamme ja tekemisessämme päivittäin ja kertovat siitä, mille periaatteille toiminta, päätökset ja kehitys rakentuvat.

1. Asukas- ja asiakaslähtöisyys

Tunnemme asukkaamme ja heidän palvelutarpeensa muuttavassa maailmassa. Toimimme vuorovaikutteisesti viestimällä aktiivisesti ja ennakoiden kunnan toiminnasta sekä osallistamalla merkittävissä asioissa kuntalaisia ja muita sidosryhmiä. Toimimme erilaisten sidosryhmien toiminnan mahdollistajana.

2. Vastuullisuus

Tarkastelemme asioita kokonaisvaltaisesti ja päätöksemme ovat aikaa kestäviä ja kunnan kokonaisedun mukaisia. Toimimme resurssiviisaasti ja saatamme kunnan talouden tasa painoon. Huomioimme ympäristö- ja ilmastonäkökulmat toiminnassamme. Työnantajana huolehdimme henkilöstömme hyvinvoinnista ja työnteon edellytyksistä.

3. Rohkeus

Ennakoimme tulevaa ja mukautamme toimintaamme ajoissa. Kehitämme ennakkoluulottomasti uusia toimintamalleja. Valvomme kunnan etua tarmokkaasti eri verkostoissa.

Uuden strategian myötä kunnassa päivitetään strategiaa toteuttavat ohjelmat. Uudet ohjelmat tuodaan sivuille niiden valmistuttua.